Concrete wall D1

User avatar
Janusz Biela
Posts: 4005
Joined: Mon Mar 13, 2006 10:39 am
Location: Finland
Contact:

Concrete wall D1

Postby Janusz Biela » Wed Apr 09, 2014 10:53 am

This Node is without control.
It is not good idea make walls (especially ceiling) totally flat. It makes render very artificially. Why this surface is very important.

Wall color can be change in color Node.

Bump level has balanced value (not to strong not to weak) but it can be change also if needed. There are two textures for bump, one of them is INJECTED to another (I think this is the easiest way to mix two textures for bump mapping). Each one can be control separately in Bump Amplitude inside Node. I did want add control for this outside Node because I want keep it simple and is no need to control this.

The size of textures has also balanced size (also no outside control for that).

Mapping texture is cubic (the easiest way) but it can be done also by UV map. Because two textures has same size it can be used same UV map for each texture.

If somebody wants more control, I can make tutorial which will explain all parts.

Kitchen_K3_white_wall.png


white_wall.rar
(6.7 KiB) Downloaded 220 times


___________________________________________________________________________

Small update for better use.

sc_015.png


studio.png


Surface effect is more visible in darker or more contrast scenes.

From now I will reduce Nodes to necessary minimum. Only important inputs will be outside surface Node.

_____________________________
Eclipse_ceiling.srf
(51.79 KiB) Downloaded 221 times

User avatar
khan973
Posts: 329
Joined: Fri Nov 13, 2009 3:58 pm

Re: Concrete wall D2

Postby khan973 » Thu Apr 10, 2014 8:19 am

Thanks. the "concrete" thread" is doubles in this depo section.

User avatar
vgabex
Posts: 132
Joined: Sat Dec 09, 2006 2:47 pm
Location: Hungary

Re: Concrete wall D2

Postby vgabex » Thu Apr 10, 2014 12:10 pm

Hi,

I've tried to load the srf, but Eclipse_wall_003_D.png & Eclipse_wall_005_D.png is missing. Are they part of the package?

Thx

User avatar
vgabex
Posts: 132
Joined: Sat Dec 09, 2006 2:47 pm
Location: Hungary

Re: Concrete wall D2

Postby vgabex » Thu Apr 10, 2014 2:13 pm

OK, I've found it: http://www.kraytracing.com/joomla/preset
There's a "Material" menu containing all the presets and textures, but it's not accessible from the forum, only from the main page.

User avatar
Janusz Biela
Posts: 4005
Joined: Mon Mar 13, 2006 10:39 am
Location: Finland
Contact:

Re: Concrete wall D2

Postby Janusz Biela » Thu Apr 10, 2014 2:27 pm

vgabex wrote:OK, I've found it: http://www.kraytracing.com/joomla/preset
There's a "Material" menu containing all the presets and textures, but it's not accessible from the forum, only from the main page.



Yes I mentioned this. I do not want make noisy informations at forum. So I will upload only surfaces package (small size file) but rest must be downloaded from kraytracing main web page (textures big size file).
I upload surface package here because G. needs 1-3 day for update (busy, busy).
Textures package will be update only when is needed. Inside package are many textures which will be used in future nodes. I know all are in one folder but I think is the best way to find correct one when surface ask from LW. Also you can switch Windows file explorer to show big icons.

User avatar
Janusz Biela
Posts: 4005
Joined: Mon Mar 13, 2006 10:39 am
Location: Finland
Contact:

Re: Concrete wall D1

Postby Janusz Biela » Sat Apr 12, 2014 10:27 pm

small update above. It will take a bit time to update previous Nodes to this shape. Downloading preset file from web kray page will be updated later.

ZodiaQ
Posts: 355
Joined: Mon Mar 25, 2013 4:52 pm

Re: Concrete wall D1

Postby ZodiaQ » Wed Apr 16, 2014 2:34 pm

Update only applies to LW11.6's new compound node but otherwise it's the same?

User avatar
Janusz Biela
Posts: 4005
Joined: Mon Mar 13, 2006 10:39 am
Location: Finland
Contact:

Re: Concrete wall D1

Postby Janusz Biela » Wed Apr 16, 2014 3:52 pm

AVLKray wrote:Update only applies to LW11.6's new compound node but otherwise it's the same?

I the same but in future next Nodes I will only release with compound Node.


Return to “Concrete”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest